Rozměr 130/270mm, váha 90g KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu Rady do kuchyně Základní péče o nože Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s... Celý popis
Koupit za 289 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Nůž řeznický vykosťovací 5 - vyosený KDS Sedlčany
Doprava:
59 Kč
Skladem
289 Kč
Koupit za 289 Kč
KDS Nůž řeznický vykosťovací vyosený 13 cm
Doprava:
59 Kč
Skladem
259 Kč
Koupit za 259 Kč
KDS Nůž řeznický vykosťovací vyosený 13 cm
Doprava:
59 Kč
359 Kč
Koupit za 359 Kč
KDS Nůž řeznický vykosťovací vyosený 13 cm
Doprava:
79 Kč
Skladem
349 Kč
Koupit za 349 Kč
KDS Nůž řeznický vykosťovací vyosený 13 cm
Doprava:
89 Kč
Skladem
341 Kč
Koupit za 341 Kč
Popis
Rozměr 130/270mm, váha 90g KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu Rady do kuchyně Základní péče o nože Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (jar, pur apod.)Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha. Nepoužívejte agresivní mycí prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrchnožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování.Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou.Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům. Údržba kuchyňských nožů Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit. Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 - 18 stupňů. Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože.Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte.Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou specielně konstruovány pro tento účel.
Parametry
Výrobce | KDS |
Materiál čepele | ocel |
Určení | vykosťovací |
Materiál rukojeti | plast |
Délka ostří | 13 cm |